Depro Profiles wint Red Dot Award

01/05/2016

Begin april mocht KOVR, het nieuwe designlabel van Depro Profiles, een Red Dot Design Award in ontvangst nemen. Prijsbeest van dienst is HYDE. Dat zijn eigentijdse wand- en plafondpanelen met ingewerkte ledverlichting, die in samenwerking met topdesigner Danny Venlet en Designregio Kortrijk werden ontwikkeld. Met woorden als innovatief, overtuigend en eigentijds loofde de jury het product dat voor het eerst werd voorgesteld aan het grote publiek tijdens Interieur 2016 in Kortrijk

 

KOVR is het nieuwe designlabel van het West-Vlaamse bedrijf Depro Profiles. Tijdens Interieur 2016 stelde Depro Profiles zijn allereerste merkproduct HYDE voor aan het grote publiek en begin deze maand mocht het team al een eerste award, de Red Dot Design Award, op zijn palmares schrijven. HYDE staat voor hoogwaardige wand- en plafondpanelen met een geïntegreerd ledverlichtingsysteem. Met zijn architecturale designlook, kwalitatieve afwerking en eigentijdse materialen overtuigde HYDE de Red Dot Design Award jury.

 

Prijsbeest HYDE werd vorig jaar geboren uit het unieke 5X5-concept van Designregio Kortrijk. Dankzij dit concept krijgen ondernemingen de kans om gedurende een jaar samen te werken met ontwerpers. KOVR koos resoluut voor een collab met topdesigner Danny Venlet. “Samenwerken met een externe designer zoals Danny Venlet was een verrijkende ervaring. We kozen Venlet omwille van zijn werk als productdesigner voor firma’s zoals Bulo, Extremis en Dark, samen met zijn specifieke ervaring in architectuur- en interieurprojecten. Hij gaat altijd verder dan wat standaard is zonder te ontwerpen voor een nichemarkt. Dat is ook onze productvisie. Een echte match dus! Dat HYDE nu een Red Dot Award mag ontvangen, is de kers op de taart", aldus Depro Profiles Innovation Manager Lode Espriet.


De Red Dot Design Awards worden sinds 1955 jaarlijks uitgereikt door het Duitse Design Zentrum Nordrhein Westfalen en zijn uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde designawards ter wereld. De award is een internationaal erkend kwaliteitslabel en wordt uitgereikt door een jury van veertig experts uit de hele wereld. Winnaars ontvangen een certificaat en verschijnen in het Red Dot jaarboek.

Deel dit blogbericht