Een sportieve apotheose

27/09/2022

Eindelijk was het zover…

 

Vrijdag 23 september werd door iedereen al lang aangekruist in de agenda. Onder leiding van het Pulso-Preventielab werkten we samen toe naar een langverwachte apotheose. Dit moest het vervolgstuk worden na eerdere relevante sessies rond gezonde voeding en ergonomie op het werk.

 

Pulso gaf ons de keuze uit een aantal fysieke activiteiten die tevens onze groepssfeer nog extra kon versterken. Onder deze verschillende activiteiten konden we de keuze maken uit wandelen (10km), lopen (10,5km/21,1km) of fietsen (42km). Via wekelijkse beweegschema’s die Pulso opstelde kon ieder van ons zich zeer degelijk voorbereiden op deze actieve namiddag.

De heren van Pulso hielden nog een korte briefing met enkele nuttige tips over o.a. het parcours en de nodige bevoorrading.

Per categorie gingen we van start, net wanneer de eerste regen begon te vallen. De wandelaars en de lopers trokken er zich niet veel van aan, terwijl dit voor de fietsers niet de meest ideale omstandigheden waren. In een tijdspanne tussen 1 en 2 uur kwamen respectievelijk eerst de lopers, vervolgens de wandelaars en ten slotte de fietsers terug aan.

 

Voor elke deelnemer stond er aan het einde van de inspanning nog een deugddoende versnapering te wachten met dank aan Pulso. Dit was de ideale opwarmer om reeds wat calorieën te verbranden alvorens we met z’n allen ’s avonds richting Le Plat Pays trokken voor een heerlijke barbecue!

Deel dit blogbericht