De Depro-profielen bekennen kleur

01/12/2021

De voorbije twee jaar werd het eens te meer bevestigd: een bedrijf kan enkel draaien dankzij haar mensen. Met tal van geëngageerde, enthousiaste profielen in de rangen weet Depro zich steevast te profileren als groeibedrijf waar medewerkers niet zomaar deeltjes in het procestechnische raderwerk vormen, maar vooral mensen onder elkaar. Om hen toe te laten inzicht te verwerven in eigen gedragsvoorkeuren en die van collega’s, organiseerde Depro recent een drieledig programma, met als eerste stap: kleur bekennen!

 

Leer jezelf en je collega’s kennen

Insights met z’n kleurindicaties is een beproefde methode om het zelfinzicht te verbeteren en de onderlinge verschillen met de mensen rondom je te leren waarderen. Iedere kleur staat voor een bepaalde persoonlijkheid, en specifiek karaktertrekken. De lessen die uit deze inzichten worden getrokken, zouden afstralen op zowel productiviteit als teamspirit, en bijdragen aan het algemeen welzijn op het werk.

 

Thuiswerk vs. teamgevoel

Gezien het vele pandemische thuiswerk, wat maakt dat sommige nieuwe personeelsleden een (onvolledige) ploeg vervoegden, achtte Depro de tijd rijp om energie te investeren in het teamgevoel, en zich collectief aan een door Trivio Academy-georganiseerde proef te onderwerpen. Met ‘t Speghelhof in Geluwe werd - overigens niet enkel voor deze sessie - geopteerd voor een prachtige locatie op een boogscheut van de Depro-fabriek.

 

De juiste persoon op de juiste plek

De medewerkers konden de ervaring (net als de bijhorende taartjes en broodjes) zeker smaken. “Je leert niet enkel meer over jezelf, het komt ook nadrukkelijk naar boven dat iedereen anders is en op een andere manier werkt. Geen kleur is beter dan de andere, elke kleur is ook anders”, zo klinkt het. “Al valt het wel op dat de kleuren binnen de verschillende diensten wél weer dicht tegen elkaar aanleunen. Dit toont aan dat de verschillende personen hun specifieke talenten op de juiste jobs weten aan te wenden.”

 

Ook kleur bekennen? We hebben jobs!

Deel dit blogbericht