Hoog rendement, hoog engagement

18/03/2021

Depro is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het bekleden van profielen met decoratieve materialen. In Komen ontmoeten we Luc Jongbloet, sinds 1 juni 2020 CEO en een grote fan van de maatwerkers die bij hem actief zijn.

 

Luc: "Wij maken onder andere plinten, traptredes en panelen, deurlijsten en lijkkisten. Jaarlijks produceren we voor 45 miljoen lopende meter producten. Maatwerkbedrijf ’t Veer doet voor ons alle verpakkingswerk, bij ons op de vloer in een aparte ruimte waar constant tussen de 30 en 40 mensen actief zijn. Zij doen de manipulaties voor ons: folies insteken, verpakken, plinten individueel in dozen steken, ... alle handjeswerk!"

 

Aanstekelijke arbeidsvreugde

Luc: "Telkens opnieuw word ik gelukkig als ik de maatwerkers van ’t Veer aan het werk zie. Van ’s morgens tot ’s avonds zie je daar alleen maar tevreden mensen die hun uiterste best doen. Zij zijn ontzettend gemotiveerd. Als de bel gaat en ze zijn nog met iets bezig, dan werken ze verder."

 

"Het duurt bij hen soms iets langer alvorens ze een nieuw werk onder de knie hebben maar eenmaal ze het kunnen, voeren ze het perfect uit. Ze zijn een voorbeeld voor reguliere werknemers. Ze presteren op hoog niveau. Niet alleen ligt hun rendement hoog, ook hun engagement ligt hoog. Hun drive en spirit zijn aanstekelijk. Twee keer per dag ga ik rond op de vloer, en je kunt niet anders dan blij worden als je langs hun werkplek passeert."

 

"De begeleiders vormen voor ons de verbindingspersonen: zij waken erover dat hun mensen goed begeleid worden, de beste zorgen krijgen, en dat het tempo en de organisatie van het werk optimaal verlopen. Hun focus ligt op de kwaliteit en het welzijn van hun mensen. Iedereen wordt op basis van zijn sterktes ingeschakeld en samen vormen ze een sterk team."

 

Gewoon DOEN!

"Aan alle ondernemers die zouden twijfelen om een samenwerking met een maatwerkbedrijf op te starten, heb ik slechts 1 boodschap: gewoon DOEN! Een onderneming moet altijd meer doen dan louter winst maken, maar in een samenwerking met een maatwerkbedrijf kun je beide zaken combineren: je neemt niet enkel je sociale verantwoordelijkheid, het is economisch ook een slimme keuze door te werken met een betrouwbare partner als 't Veer."

 

- Groep Maatwerk

Deel dit blogbericht